Svatomartinská hostina bez práce

Jedenáctý listopad je v kalendáři vyhrazen svátku svatého Martina, kterým se lidé loučí s podzimem a vítají příchod zimy. Toto období je tradičně ve znamení dobrého jídla a pití. Jako hlavní chod se nejčastěji podává pečená svatomartinská husa se zelím a knedlíky, kterému předchází předkrmy z husí paštiky či polévek v podobě silných vývarů s játrovými knedlíčky. Sladkou tečkou pak může být například staročeský domácí jablečný štrúdl.    

Pokud nebudete mít čas nebo chuť na vaření a pečení a chcete s rodinou hodovat v pohodlí domova, nechte si jídlo dovézt přímo až na váš stůl. V týdnu kolem 11. listopadu nabízí většina restaurací speciální svatomartinské menu a díky největší gastro dovážkové službě Dámejídlo.cz můžete mít již do hodiny voňavou svatomartinskou hostinu na svém stole.   

Restaurace nabízejí i široký výběr piv vyhlášených i menších pivovarů nebo kvalitní vína včetně beaujolais.